Abonneren  Inloggen

Nog twee Arjowiggins-fabrieken gered

4 oktober 2019

Het managementteam dat vorige week de Engelse papierfabrieken Arjowiggins Fine Papers en Arjowiggins Chartham overnam, heeft nu nog twee andere fabrieken uit de failliete boedel gekocht.

Begin dit jaar kwam papierfabrikant Arjowiggins in de problemen en gingen in korte tijd alle fabrieken wereldwijd failliet. Voor de Franse fabrieken was dat vrijwel meteen einde verhaal. Maar andere fabrieken bleven doordraaien, in de hoop op een doorstart. Met succes dus, voor een aantal gevallen. Want vorige week nam het management van een aantal Britse fabrieken van Arjowiggins de vestigingen in Aberdeen en Chartham over. Toen werd al aangekondigd dat er meer overnames in de pijplijn zaten, die deze week ook inderdaad hun beslag kregen. Concreet gaat het dan over de papierfabrieken Guarro Casas in Spanje en Guangzhou in China. Daarnaast werden nog enkele verkoopkantoren in Frankrijk en in Milaan overgenomen.

Door op dezelfde voet

De naam van het nieuwe bedrijf wordt Arjowiggins Group en het hoofdkantoor zal worden gevestigd in Schotland. Managing Director John Mitchell: ‘Er zullen geen grote strategische veranderingen in het beleid zijn. De prioriteit is nu het voortzetten van de projecten die we al begonnen zijn, het duurzaam versterken van onze activiteiten en het identificeren van toekomstige kansen.’