Abonneren  Inloggen

Weg met de marketing-content-eilandjes

27 juli 2020

Veel producties van marketinguitingen gebeuren op allerlei plekken in en buiten organisaties. CHILI publish en Sitecore maken een eind aan die eilandjes-cultuur en werken samen om content-creatie te optimaliseren. Daarbij worden alle marketing assets uit verschillende systemen gecentraliseerd met Sitecore Content Hub. Handig voor marketeers.

Het Belgische CHILI publisher, dat recent nog 3 miljoen euro extra investeringskapitaal vergaarde, biedt online editing software voor creatie van artwork en marketingmateriaal en zet originele ontwerpen op basis van die assets om in Smart Templates. Elke gebruiker kan documenten dan in Sitecore Content Hub bewerken en hergebruiken voor merkconforme print of digitale visuals. Deze integratie stelt marketingafdelingen wereldwijd in staat om in te spelen op de groeiende vraag naar gepersonaliseerde content als drijvende kracht voor de klantbeleving.

Weg met de informatie-eilandjes

Traditioneel gebeurde het creëren of genereren van content in informatie-eilandjes, vaak silo’s genoemd, die niet geïntegreerd zijn. Een veelheid aan tools, stand-alone systemen en ingewikkelde processen bemoeilijkten het stroomlijnen van content-productie. Sitecore Content bracht daar verandering in. Het integreert met alle verschillende content-bronnen in een bedrijf, zoals DAM, ERP, PLM en CRM. Daarbij centraliseert het belangrijke content in één centraal systeem, dat fungeert als de betrouwbare bron voor het ophalen en distribueren van assets. Door bestaande content te hergebruiken, kunnen gebruikers de levenscyclus van content maximaliseren. Tegelijkertijd kunnen ze de creatie van nieuwe content opschalen, waardoor de time-to-market sneller en efficiënter verloopt.

Online editing van multichannel content

CHILI publisher maakt het gemakkelijk om digitale assets die opgeslagen zijn in Sitecore Content Hub, te gebruiken en hergebruiken. Het werkt met Smart Templates, die bronbestanden via plug-ins converteren naar bewerkbare documenten. Dat betekent dat elk origineel grafisch ontwerp gemakkelijk kan worden omgezet naar iedere visual. De Smart Templates definiëren de content of huisstijlrichtlijnen, laten variabelen toe (afmetingen, visuals, tekst...), voegen extra data toe en bieden ingebouwde intelligentie. Zo genereren gebruikers kwalitatief hoogwaardige multichannel content. Een Smart Template wordt geïmplementeerd door een manager, die de instellingen beveiligt. Gebruikers werken ermee in een vereenvoudigde gebruikersinterface. Ze hebben geen grafische ervaring nodig om visuals te creëren.

Of het nu gaat om een gedrukte advertentie, digitale banner of LinkedIn-header

In Sitecore Content Hub kunnen geverifieerde gebruikers bestanden selecteren, bewerken, opslaan, exporteren en klaar. Of het nu gaat om een gedrukte advertentie, digitale banner of LinkedIn-header: alles kan worden gecreëerd op basis van een origineel ontwerp, dat beschikbaar is als Smart Template in CHILI publisher. Smart Templates zijn in snel tempo uitgegroeid tot een drijvende kracht in Sitecore Content Hub. Ze zorgen voor content-creatie met een duidelijke afbakening van eigenaarschap, naleving van de huisstijl en zorgvuldigheid bij alle gebruikers van content in alle kanalen.

Voordelen voor marketeers

‘Bij Sitecore werken we graag met CHILI publish. Samen leveren we mogelijkheden waarmee marketeers en merken de voordelen plukken van vereenvoudiging en automatisering van wat normaal gesproken een omslachtig, tijdrovend en foutgevoelig proces is,’ zegt Tim Pashuysen, Chief Strategy Officer, Sitecore Content Hub. ‘Met deze integratie haal je maximaal voordeel uit assets in het Sitecore DAM-systeem. Het systeem is de betrouwbare bron voor wereldwijde productie van graphics en marketingmateriaal. Een browser is het enige wat gebruikers nodig hebben om verschillende doelgroepen al dan niet op grote schaal te bereiken met aangepaste, merkconforme en drukklare assets.’

Wereldwijde opschaling van content

Smart Templates werken met blokken content, of snippets, die gebruikers in staat stellen om bestanden te genereren voor alle gewenste lokalisatie-, regionalisatie-, personalisatie- en andere doeleinden. In elk bedrijf kunnen verschillende gebruikers uit verschillende divisies visuals creëren met content die altijd correct, veilig, samenhangend, up-to-date en centraal opgeslagen is. De eliminatie van manuele fouten, wanordelijke verspreiding van assets en misverstanden tussen afdelingen maakt een snellere time-to-market en een uniforme wereldwijde marktpenetratie mogelijk.

Geen silo’s meer voor on-brand visuals

Kevin Goeminne, ceo van CHILI publish, zegt: ‘We hebben ook partnerschappen met andere marktspelers en integraties met andere systemen. Maar dit is een van de meest uitgebreide cycli voor content management waar we bij betrokken zijn. Smart Templates in CHILI publisher stellen alle gebruikers van Sitecore Content Hub in staat om on-brand visuals te creëren zonder dat er werk voor een ontwerper aan te pas komt. De uitgebreide integratie in alle kanalen garandeert generatie van on-brand output die een foutloos ontwerp heeft en gebruiksklaar is voor elk communicatiekanaal. Teams werken niet in silo’s maar in synergie, wat zorgt voor volwaardige schaalvergroting van content.’