Abonneren  Inloggen

Vogelaar viert 50-jarig bestaan

5 april 2022

Op 5 april 2022 viert Vogelaar bv uit IJsselstein haar 50-jarige bestaan. Vele huishoudens in Nederland hebben wel eens wat van Vogelaar door de brievenbus gehad, zoals de Veronica Gids, flippo albums of de nieuwste Bijbelvertaling.

Jubileum niet vanzelfsprekend

In de print- en verzendwereld is het niet vanzelfsprekend om zo’n jubileum te vieren. De sector kampt met een teruglopende vraag, oplopende papierprijzen en hogere transportkosten.

Mark Bonenkamp

‘Het ligt allemaal aan je instelling’, aldus Mark Bonenkamp, directeur van Vogelaar bv. ‘We hebben dit bijzondere jubileum bereikt door nooit stil te staan maar altijd door te ontwikkelen, hard te werken en kansen te grijpen als deze zich voordoen’.

Flippo’s en de Veronicagids

Deze houding loopt als een rode draad door de geschiedenis van Vogelaar. Dankzij hard werken breidde de eenmanszaak snel uit van productiebedrijf naar print- en verzendbedrijf. Vanaf 1975 leverde Vogelaar wekelijks de Veronicagids aan heel Nederland.

Flippo albums

Maar de mooiste kans kwam 20 jaar later: het samenstellen en verzenden van de flippo albums van Smith. Niemand kon bedenken dat de rage zó groot zou worden. Wat begon met een order voor 60.000 albums, werd uiteindelijk een oplage van meer dan 1 miljoen albums.

Nieuwe kansen

Ook daarna heeft Vogelaar niet stilgestaan en haar dienstverlening verder uitgebreid. Zij doen nu ook webshop fulfilment (het opslaan, inpakken en verzenden van webshop artikelen) en online promoties, zoals cashback acties van Delonghi. Vooral de webshop diensten zijn explosief gegroeid.

Ook offline klussen doet Vogelaar nog, bijvoorbeeld het Fietssport magazine, de Bloemisterij en de verzending van de zwemdiploma’s. Ook afgelopen jaar kwam er weer een mooie kans voorbij die met beide handen werd aangegrepen: het verzenden van de nieuwste Bijbelvertalingen naar Nederland en België.

50-jarig jubileumfeest

Met zulke klussen is er genoeg reden voor een feestje. Vogelaar viert haar 50-jarige jubileum op 2 momenten. Op 5 april wordt er ‘uiteraard veel taart gegeten’ en met alle medewerkers stilgestaan bij dit bijzondere jubileum.

Het grote feest moet nog even wachten; dat werd vanwege de coronaperikelen uitgesteld naar vrijdag 17 juni. Dan vindt er een bedrijfsfeest plaats voor alle klanten en leveranciers. Ook de wethouder van IJsselstein is hierbij aanwezig.

De toekomst van Vogelaar

Vogelaar heeft het plan voor de komende vijftig jaar al klaar liggen. ‘Doorgaan met waar we goed in zijn: hard werken, goede service verlenen, niet stilstaan en kansen grijpen als ze er zijn’, aldus een trotse Mark Bonenkamp.

Bron: Vogelaar