Abonneren  Inloggen

WPG Uitgevers neemt Xander Uitgevers over

14 juni 2022

De afgelopen tijd zocht WPG Uitgevers naar mogelijkheden om haar positie in Nederland en Vlaanderen verder te verstevigen. De acquisitie van Xander Uitgevers, een zelfstandige uitgeverij uit Nederland, is een belangrijke stap om dit te realiseren.

René Witzel, algemeen directeur WPG: ‘Wij zijn ontzettend blij met de komst van Xander Uitgevers en Sander Knol naar WPG. Xander is een veelzijdig uitgeefhuis met verhalen van vertellers die veel mensen raken en deze overname zorgt voor groei en continuïteit van WPG en al haar merken.’

Sander Knol, oprichter en algemeen directeur Xander Uitgevers: ‘Xander groeide van onafhankelijke startup tot top-tien speler en nu wil ik naar de komende tien jaar kijken. WPG is een mediagroep zonder externe aandeelhouders en gericht op de lange termijn. Voor onze auteurs en ons team, zowel creatief als commercieel, de juiste keuze.’

Xander Uitgevers wordt binnen WPG een zelfstandige entiteit, net zoals A.W. Bruna, De Bezige Bij, WPG Kindermedia, WPG Media en Uitgeverij Zwijsen. Sander Knol blijft aan als directeur en uitgever van Xander Uitgevers. De uitgeverij zal in Haarlem gevestigd blijven.

Over WPG

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediamerken met de gezamenlijke missie om mensen te inspireren en ontwikkelen. Het omvat de vertellers en verhalen van De Bezige Bij en A.W. Bruna, de educatieve producten van Uitgeverij Zwijsen, de opinie-en mindstylemerken van WPG Media en de boeken en karakters van WPG Kindermedia.

Over Xander Uitgevers

Het in Haarlem gevestigde Xander Uitgevers werd in 2012 door uitgever Sander Knol gestart in een garagepand in Amsterdam-Noord. Inmiddels heeft Xander Uitgevers 10 medewerkers en biedt een gevarieerd aanbod romans, thrillers, (auto)biografieën en non-fictie met bestsellerauteurs als Lucinda Riley, Kiki van Dijk, Anne Jacobs, Bill Gates, The Rolling Stones en Pierre Lemaitre. Het uitgeefhuis geeft jaarlijks zo’n 80 nieuwe titels uit in print en digitaal.