Abonneren  Inloggen

3 vragen aan: Thierry Turel van Domino Printing

17 november 2022

In deze rubriek vertelt een expert uit de grafimedia-branche aan de hand van drie vragen meer over het vak. Deze keer is het woord aan Thierry Turel, Digital Printing Commercial Business Manager bij Domino Printing.

Wat is het meest bijzondere dat je onlangs gezien hebt op het gebied van grafisch ontwerp?

‘Pas geleden zag ik een prachtige serie etiketten van Oproer Brouwerij, een lokale brouwerij in Utrecht. Ze zijn geprint door Hofprint Etiketten. Het is een redelijk basic geprint etiket, maar het geweldige artwork door Robèrt Guérain gecombineerd met de levendige kleuren en matte afwerking ziet er fantastisch uit.’

De etiketten van Oproer Brouwerij

Van welke ontwikkeling in de grafische industrie verwacht jij veel in de toekomst?

‘Er is een ontwikkeling gaande in de golfkartonsector, die evolueert naar full colour digitaal printen met inkten op waterbasis. Deze beweging wordt voornamelijk gedreven door de vraag van de eindklant naar een grotere printcomplexiteit in termen van het aantal printversies, en een streven naar een duurzamer productaanbod en vermindering van de verpakkingsvoorraden van de eindgebruiker.

De toename van standaardformaten in meerdere varianten, leidend tot korter wordende productieruns, betekent dat de insteltijd op traditionele printtechnologieën hoger wordt. Digitalisering helpt met minimale insteltijden efficiënter te produceren en beter aan de wensen van de klant tegemoet te komen.

Ook met het toenemende gebruik van inkten op waterbasis en de vermindering van het totale aantal productieprocessen kan de markt de eindgebruiker een kleinere ecologische voetafdruk bieden. De klant begint deze veranderingen door te voeren en als fabrikanten moeten we aan deze eisen voldoen. Daar spelen we dan ook op in.’

Waar ben je trots op binnen jouw bedrijf?

‘De Domino Purpose zegt het al: "Het toepassen van industriële printexpertise en betrouwbare oplossingen om fabrikanten over de hele wereld te helpen duurzaam te zijn en afval te verminderen, en tegelijkertijd consumenten aan te trekken, te informeren en te beschermen". Ik ben er trots op dat dit geen loze woorden zijn, maar dat er op alle niveaus van de organisatie tastbare initiatieven gaande zijn die dit doel ondersteunen.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief