Abonneren  Inloggen

Smalbaan blijft groeien

13 september 2023

Met een ‘installed base’ van zo’n 8.000 smalbaanpersen wereldwijd is het Amerikaanse familiebedrijf Mark Andy een flinke jongen in de verpakkingswereld. Ceo Jason Desai noemt de labelmarkt voor rotatiesmalbaanflexo en digitale druk een groeimarkt. Hij gaat in op gezamenlijke en eigen ontwikkeling en signaleert dat jonge mensen niet zo makkelijk voor een baan in de techniek kiezen.

Jason Desai’s vader nam in 2014 de familie-onderneming over van Mark Andrews jr, de zoon van de man die in 1946 Mark Andy oprichtte. Desai: ‘Voor veel mensen in deze branche is het soms vreemd dat deze ruim 500 man tellende onderneming een familiebedrijf is. Toen mijn vader het overnam, had Mark Andy een opeenvolging van investeringseigenaars achter de rug. Hij zag dat het bedrijf een persoonlijke en menselijke benadering nodig had. Dit is waar we nu weer zijn, een trots familiebedrijf.’

Innoveren in flexotechnologie

Maar geen enkel bedrijf, hoe succesvol ook, kan zich veroorloven stil te staan. ‘We hebben naam gemaakt in smalbaanflexo en hebben meer dan 8.000 persen in dagelijkse commerciële productie. Met zo’n volwassen gebruikersbestand blijven we de flexotechnologie ontwikkelen en innoveren.

Ook digitaal printprogramma

‘Alle markten ontwikkelen zich naarmate de vraag verandert. Narrow web (smalbaanrotatie) is daarop geen uitzondering. Daarom lanceerden we ruim 7 jaar geleden, op verzoek van onze klanten, een digitaal printprogramma om te voldoen aan wat zij ons vertelden dat ze nodig hadden om hun eindgebruikers tevreden te stellen. Tegenwoordig hebben we het breedste aanbod aan digitale technologie van alle fabrikanten van smalbaanpersen.’

Desai gaat in het artikel ook in op de technieken van toner tot inkjet, geeft zijn visie op het betrekken van jongen bij de industrie en voorziet een mooie toekomst voor dit segment in de industrie.

Lees het hele artikel over de ontwikkelingen bij Mark Andy in PRINTmatters 4.


Nog geen abonnement?
Neem een proefabonnement en kies voor nazending