Abonneren  Inloggen

Dataline neemt Arkki ERP-software over

20 september 2023

Dataline heeft recent Arkki, ERP-softwareoplossing voor administratie in printproductiebedrijven, overgenomen van de Finse groep Loiston. Met deze overname zet Dataline een belangrijke stap om zijn positie in de Nordics te versterken.

Arkki biedt een oplossing voor calculatie, administratie- en productieworkflows, financieel beheer en rapportering en dit vooral voor drukkerijen en uitgeverijen. Arkki laat zich vlot integreren in andere software en is eveneens beschikbaar als cloudoplossing. Arkki ERP heeft al meer dan 30 jaar heeft een sterke reputatie bij Finse printproductiebedrijven. Het Loiston team staat achter de overname en ondersteunt Dataline in zijn ambities.

Hanne Strandvall-Oliva, CEO van Loiston, verklaart:’Bij Loiston hebben we altijd het belang van onze klanten voor ogen. Deze keer realiseerden we ons dat het de beste optie was om samen te werken in deze nichesector met een innovatieve partner als Dataline. Onze samenwerking zal leiden tot schaalvoordelen op de markt, waar onze huidige klanten en de hele grafische en printindustrie in Finland de komende jaren enorm van zullen profiteren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze grafische klanten in de juiste handen zijn en dat de toekomstige ontwikkelingen van Dataline onze klanten ten goede zullen komen. Wij werken als partners met Dataline samen om een naadloze overgang te garanderen en hun reis in Scandinavië te begeleiden.’

Een nieuw hoofdstuk voor Arkki

De medewerkers in de Arkki-divisie blijven de klanten ondersteunen zullen hun expertise inzetten om MultiPress in de Finse grafische industrie verder te begeleiden.

Voor bestaande Arkki-klanten verandert er niets: samen met de huidige specialisten binnen Loiston zal Dataline bestaande klanten blijven ondersteunen. In de toekomst krijgen de huidige Arkki-klanten de mogelijkheid om een gratis klantspecifieke analyse te ontvangen om te zien of er binnen de oplossingen van Dataline een alternatief kan worden gevonden dat beter aansluit bij de behoeften van de klant.

Dirk Deroo, CEO van Dataline, benadrukt het belang van de overname van Arkki: ‘Onze visie op Europese groei in de grafische productiesector blijft onverminderd sterk. We streven naar uitbreiding in markten waar innovatieve softwareoplossingen een verschil kunnen maken. De Finse grafische industrie behoort tot de top van Europa, en de overname van Arkki past perfect in deze visie.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters